U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Inspiratiedag Internationalisering in het onderwijs

18 september 2019 09:00 – 16:00
VLEVA, Kortenberglaan 71 1000 Brussel

Zin om internationaal bij te leren? Sta je te springen om je leerlingen te laten kennismaken met het onderwijs in andere Europese landen? En geen idee hoe je  start met een Erasmus+-aanvraag?

Dan kom je best naar  onze Inspiratiedag op 18 september bij VLEVA.

Inspiratie en internationaliseringszin staan er die dag centraal. Katholiek Onderwijs Vlaanderen stelt er de vernieuwde werking van het ondersteuningsteam internationalisering voor en pakkende getuigenissen van vorige uitwisselingen dienen als voorbeeld. Daarna laten we je kennismaken met partners die jouw school kunnen ondersteunen op een laagdrempelige manier. We helpen je bovendien op weg met specifieke workshops zodat ook jouw school beroep kan doen op Europa.

Inspiratiedag Internationalisering in het onderwijs

Wat staat er op het programma?

Je krijgt een korte terugblik op de internationaliseringsactiviteiten die Katholiek Onderwijs Vlaanderen vorig schooljaar ondernam. En we werpen een blik op  de nieuwe projecten. Uit die succesvolle projecten halen we voor jou tips en tricks om ook goede uitwisselingen op te zetten.

Zo raak je vast gemotiveerd om er zelf mee aan de slag te gaan. En wij helpen je met plezier op weg!

In de namiddag maken we het concreet met workshops. Zo kan jij ook heel laagdrempelig en systematisch aan de slag met internationalisering: 

1.eTwinning als internationalisering@home:

Wil je een Europees project starten zonder de klas te verlaten? Het kan dankzij eTwinning: de community voor scholen in Europa. Via eTwinning kan je eenvoudig projectpartners vinden, samenwerken met collega’s in Europa en je leerlingen betrekken in een Europees project. In deze workshop werk je met de verschillende tools en leer je inspirerende voorbeelden en concrete projectactiviteiten kennen. Je kan er meteen mee aan de slag in de klas. www.etwinning.net

2. School Education Gateway:

Leraren, school leiders, beleidsmakers, experts en professionals in het onderwijsveld hebben toegang tot dit platform. Je kan er themapaginas vinden met Europees nieuws over onderwijs. Je kan er internationale cursussen zoeken of je eigen cursus bekendmaken. Leraren kunnen gebruik maken van ‘Teacher Academy’ waar naast gratis online opleidingen ook heel wat materialen beschikbaar zijn die gebruikt kunnen worden in de eigen klaspraktijk. Dit zijn materialen die ontwikkeld werden door Europese instellingen of Europees gesubsidieerde projecten. Tijdens een korte workshop leer je meer over de vele mogelijkheden die School Education Gateway je kan bieden. www.schooleducationgateway.eu

3. Een inleiding in Erasmus+:

Erasmus+ biedt heel wat mogelijkheden aan scholen om internationaal te professionaliseren. Tijdens deze workshop in samenwerking met Epos vzw geven we je tips om aan de slag te gaan met je eigen Erasmus+ aanvraag. Van het aanvragen van je eigen PIC-code, het volgen van een schrijfcursus tot het indienen van je dossier. In deze workshop leggen we uit welke factoren je op weg kunnen helpen tot een succesvolle projectaanvraag. 

4. Je eigen European Development plan:

Een goede internationaliseringsactiviteit vertrekt vanuit een sterk European development plan in je school. Europahuis Reyckevelde en Europakasteel Alden Biesen werkten samen een toolbox uit die scholen op weg helpt om een goed ontwikkelingsplan internationalisering te schrijven dat aansluit met de missie en visie van je eigen school. In deze workshop leer je meer over hoe je aan de slag kan gaan met deze toolbox.

5. Jouw project evalueren met de Erasmus+ Impact Tool:

Het doel van een goed internationaliseringsproject is impact verwerven. Hoe weet je dat jouw school en de samenwerking die jij opzette iets bijdraagt? Dit monitor je best door van meet af aan de Erasmus+ Impact tool te gebruiken. Tijdens deze workshop maak je kennis met de Impact Tool en kan je jouw vragen voorleggen aan een ervaren medewerker internationalisering van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Niet te missen!

Kom jij ook? Wij verwelkomen je met open armen, want het wordt vast en zeker een inspirerende dag! Schrijf je dus snel in. Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt.

Praktisch

18 september 2019

VLEVA - Kortenberglaan 71, 1000 Brussel

Dit is een samenwerking met eTwinning, Epos, School Education Gateway, Europakasteel Alden Biesen, Europahuis Reyckevelde en VLEVA (Vlaams-Europees Verbindingsagentschap)

 

Vragen?

Stel ze aan VLEVA-liaisonofficer maarten.libeer@vleva.eu of 0471 37 82 23 .

 

 

Inschrijven

*
*
*
Gelieve de naam van uw organisatie in te vullen, bijvoorbeeld MijnOrganisatie BVBA
Gelieve uw organisatie te kiezen. Indien u een particulier bent, kiest u "Particulier"

Maak een account aan

Volg ons